En record de Josep Lluís Vila (II)

2012_jose_luis_Avui, dia 4 de juliol, ens ha deixat sobtadament un amic i ex company de Cantiga: el Josep Lluís Vila. Malgrat que aquests últims mesos la seva salut era delicada, res no feia pensar que se n’aniria tan aviat.

El Josep
Lluís va ser membre de la Coral Cantiga durant molts anys. Era un bon tenor.

Els que vam coincidir aquelles dècades (dels vuitanta i  dels noranta) vam viure  junts moltes fites de la coral, en especial el 25è aniversari de Cantiga i la rebuda de la Flama Olímpica  a Sant Martí d’Empúries.

Durant una època també en va ser l’arxiver. Ordenat i puntual, feia la seva feina sense fer soroll, discretament i eficient, tal com era ell.

Era amable, pacient i seriós. La qual cosa no li impedia participar amb totes les ganes en les bromes que organitzava la corda de tenors sota les directrius del Queco Novell.

El recordo a les sortides amb autocar quan la coral feia concerts fora de Barcelona. S’asseia sol i el veies callat i observant el seu voltant o abstret en els seus pensaments. Però sempre disposat a mantenir una bona conversa amb qui s’atansés al seu costat. I és que el Josep Lluís era un gran conversador. No li agradava la xerrameca. Gaudia enraonant de moltes coses: de música, la seva gran afició, de les coses de la vida, una mica dels fills, i sobretot de llibres i d’articles d’opinió i científics  com els de Stephen Hawking i els seus forats negres…

Quan va deixar Cantiga va seguir cantant en dues corals més. Fins ara, fins l’últim moment. Se n’ha anat fent el que més li agradava: fer música cantant. Els amics del cor de cambra Fòrum Vocal segur que el trobaran a faltar!

No cal dir que els  qui més l’enyoraran serà la seva família, especialment  la seva esposa Teresa, els seus fills Anna i Ignasi  i tots el néts. Des d’aquí el nostre més sentit condol.

I tots els seus companys i amics també plorarem la seva absència perquè trobarem a faltar la seva bonhomia i la seva amistat. I és que el Josep Lluís era una persona agraïda i  un amic dels seus amics.

Descansi en pau.

M Concepció Rovirosa

Deixa un comentari