Direcció

 

Josep Prats, director

Josep PratsNascut a Sant Feliu de Llobregat l’any 1953, Josep Prats va estudiar als conservatoris de Barcelona i Badalona, i direcció amb Antoni Ros Marbà. També ha seguit cursos de direcció coral professats per Jordi Casas, Erwin List, Laszlo Heltay, Pierre Cao i Michel Corboz.

A més de diverses agrupacions corals que ha dirigit aquests darrers anys (Coral Allegro, Corals de l’Arc), actualment es fa càrrec de la Coral Cantiga (Barcelona) i del Cor Ciutat de Tarragona (Tarragona). Ha estat professor de l’Institut del Teatre de Barcelona i del Conservatori Superior de Música del Liceu, director associat del Coro de Radiotelevisión Española (Madrid) i director convidat per diferents cors, tant amateurs com professionals (Capella de Santa Maria del Mar, Cor Nacional d’Homes d’Estònia, etc.). També és director del programa Cantània, que organitza anualment el Servei Pedagògic de l’Auditori de Barcelona.

Josep Prats ha treballat en nombrosos festivals corals nacionals i internacionals celebrats a França, Bèlgica, Anglaterra, Alemanya, Portugal, l’Argentina i Xile, i en les darreres edicions del festival Europa Cantat, a Linz (Àustria), Nevers (França) i Barcelona. També ha estat membre de jurats de competicions corals nacionals i internacionals, a Tolosa, Trelew, Amiens, Riva del Garda, Des Moines, Maasmechelen, etc., i sovint imparteix cursos de direcció coral a Catalunya, Espanya, França, els Països Baixos, Portugal, Xile, el Brasil i l’Argentina. Responsable tècnic de la Federació Catalana d’Entitats Corals en dos períodes, també ha format part del Permanent Music Committee de la Federació Europea de Joves Corals-Europa Cantat. Ha estat director musical dels Cursos Internacionals de Lleida i actualment té la responsabilitat artística de la Setmana Cantant de Tarragona.

A més dels compromisos artístics confirmats en diverses ciutats espanyoles, en els pròxims mesos Josep Prats està convidat a dirigir a Bèlgica, Hongria, Xile i l’Uruguai.

Eva Martínez, directora assistent

Nascuda a Barcelona, és titulada superior en flauta de bec pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, en l’especialitat d’Antropologia Cultural.

Estudià direcció a l’Escola Internacional de Direcció de Namur (Bèlgica) amb el director de cor i orquestra Pierre Cao. També ha estudiat direcció coral amb Josep Prats, Manuel Cabero, Johan Duijck i Laszlo Heltay.

Eva Martínez és professora de Llenguatge Musical, Cant Coral i Orquestra a l’escola de música Casa dels Nens de l’IMEB i a la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació Blanquerna, dins l’especialitat de Magisteri Musical.

Forma part de l’equip docent dels cursos de direcció coral que organitza regularment la Federació Catalana d’Entitats Corals. També ha estat professora en els cursos de formació per a mestres que organitza l’Auditori de Barcelona.

Ha estat directora del Cor Infantil Sant Cugat del Vallès, de la Coral del CEC, del Cor Divertimento de Barcelona, de la Coral Regina de Manlleu, de la Coral Sinera dels Lluïsos de Gràcia i de la Jove Orquestra Simfònica Aleví de l’Anoia. Des de l’any 2002 dirigeix les Trobades de les Corals Escolars de Badalona. Ha fet de preparadora dels cors que intervenen en el Messies participatiu de Barcelona. Ha estat directora invitada a les Trobades de Corals dels Casals Catalans del Con Sud d’Amèrica els anys 2001, 2003 i 2005, realitzades respectivament a Rosario, Montevideo i Buenos Aires. L’any 2005 va dirigir a l’Auditori de Barcelona la cantata Till Eulenspigel, interpretada per les corals del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. Pel maig del 2007 dirigí a Mataró i Manresa la cantata El motí de J. Vila, interpretada per escolars participants en e l programa Cantània de l’Auditori de Barcelona. L’any 2009 també va dirigir a l’Auditori de Barcelona el concert de les corals de les escoles de música del Liceu.

Marta Cordomí, Preparació vocal

Nascuda a Barcelona, va seguir els estudis musicals en el Conservatori Superior Municipal de Música d’aquesta ciutat. Sovint treballa amb la soprano M. Dolors Aldea i la mezzo Cindee Sanner. També ha treballat amb els repertoristes Roger Vignoles, Ian Burnside, Michael Pollock, Robin Bowman i Alan Branch, i amb les sopranos Mercè Puntí i Enriqueta Tarrés, el tenor Josep Benet i la mezzo Mollie Petrie.

Ha cantat en diversos grups de petit format i ha tingut una llarga formació en el món coral. Fou membre de la Capella de Música de Santa Maria del Mar, que van dirigir Lluís Vilamajó, Manel Valdivieso i Mireia Barrera. Ha col·laborat amb la Capella Reial de Catalunya, que dirigeix Jordi Savall, amb qui ha enregistrat diversos discos compactes. Va participar en el Projecte Gallus, tutelat pel Festival de Brezice, a Eslovènia, sota la direcció del mestre Günter Theuring. En diverses ocasions ha col·laborat amb el Cor de Cambra del Palau de la Música, que dirigeix Jordi Casas. És professora de cant i tècnica vocal, i assistent vocal de la Coral Cantiga. Actualment participa també en diversos projectes amb el Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona.

Com a solista ha interpretat repertori barroc i clàssic, sobretot, del qual es destaca l’Oratori de Nadal de J. S. Bach, Messies i Israel a Egipte de Händel, Stabat Mater de Pergolesi, Requiem de Mozart, Missa Nelson de Haydn, Gloria i Magnificat de Vivaldi iMissa en Do de Beethoven. Ha cantat sota la batuta de directors com ara Josep Prats, Edmon Colomer, Pierre Cao, Laszlo Heltay i Johan Dujck, entre d’altres, en sales de concert com ara el Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música de València i l’Auditorio Nacional de Madrid. També ha interpretat repertori contemporani, a destacar l’enregistrament per a Ràdio 3 de Brussel·les de les Odes d’Horaci, de Peter Cabus. En el camp del lied, juntament amb el pianista Guillem Martí va oferir diversos recitals que combinaven lieder i cançons del segle xx i actualment té en programa un recital amb la pianista Lali Solà i el viola Miquel Córdoba.